nederlandse versie

Ellis van Maarseveen is in 1985 afgestudeerd van de Toneelacademie in Maastricht – als een van de weinigen die Maastricht doorlopen hebben, mocht zij het derde jaar over slaan.

Meteen na haar afstuderen kreeg ze de rol van ‘Judith Leyster’ aangeboden in de Belgisch/Nederlandse televisie serie ‘Adriaen Brouwer, of de vijf zintuigen’ – een prachtige verfilming van het leven van de Vlaamse schilder dat zich afspeelt rond 1630.
(Lucas VandeVost, Wim van der Grijn, Geert de Jong, geschreven door Paul Pourveur en geregisseerd door Peter Simons – Deze serie won de Roos van Montreux, publieksprijs)

Ellis nam na dit serieuze werk meteen de uitdaging aan van een klucht, ‘Daar gaat de Bruid’. Ze speelde samen met Allard van der Scheer, Ina van Faassen, Pieter Lutz en Rudy Falkenhagen, onder regie van John van de Rest.

Daarna was ze te zien als ‘Jeannette’ in de televisie uitvoering van ‘Een Sneeuw’, een prachtig stuk door Willem-Jan Otten, met acteurs als Elizabeth Hoomans, Willem Nijholt, Edda Barends en Har Smeets.

Toen kwam de uitdaging om in een amerikaanse film te spelen. Het onderwerp was een dodenkamp in de tweede wereldoorlog. In ‘Escape from Sobibor’ speelde Ellis samen met niemand minder dan Rutger Hauer en Allan Arkin.
Tijdens het filmen ontmoette ze haar toekomstige echtgenoot, Robert Gwilym (die haar geliefde in het kamp speelde, Chaim Engel) en Ellis vertrok naar Londen om daar met hem te gaan wonen.

In Engeland heeft ze meegespeeld in de serie ‘Inspector Morse’, ‘Ruth Rendell Mysteries’, en ‘Bugs’.
Ze was op het toneel te zien in Londen, in ‘Pains of Youth’ met Tim Woodward en Joanna Pearce, en in ‘Mr. Hinkemann’ met Ray Winstone.
In Glasgow speelde ze voor het Glasgow Citizens Theatre in stukken als ‘Lady Windermere’s Fan’ en ‘Tale of Two Cities’.

Ellis van Maarseveen is in Londen ook werkzaam geweest als voice over en assistent regisseur/producent voor documentaires die gemaakt werden voor Channel 4 en BBC.
In die rol is ze ook betrokken geweest bij het maken van een programma met John Peel, in Duitsland.

Na terugkomst in Nederland is Ellis onvergetelijk geworden als de vrouw in de koffie reclame die een overdreven minimalistisch huis als ‘Gezellig! Ik vind het hier zo knus!!’ beschrijft, terwijl ze haar hondje de geur van de koffie laat opsnuiven.

In ‘Goede Tijden Slechte Tijden’ speelde ze 10 afleveringen ‘Geesje Ter Lake’. Verder is Ellis te zien in ‘Alles is Liefde’, ‘Den Helder’, ‘De vliegenierster van Kazbek’, ’13 in de oorlog’, ‘Singles’, ‘Gooische Vrouwen’, etc.

In 2005 heeft Ellis van Maarseveen samen met de Stichting The English Language Theatre (STET) het theatergezelschap TUSK international theatre company opgezet.

Tekenfilmpjes worden ook gedubt door haar: ze verleent haar stem bijvoorbeeld aan Tecna in de ‘Winx Club’, en aan series als ‘Jacob Dubbel’, ‘Little People’, ‘Megabots’, en vele andere tekenfilms en reclames.

One Response to “nederlandse versie”

  1. Colin Says:

    Cool, dus u doet de stem van Tecna in Winx Club! Ik vind uw stem echt goed bij Tecna passen! Zou u op mijn Winx-fansite willen kijken?

Leave a comment